Gamla Stans Laser&Kirurgmottagning
Specialistkliniken för laser och
laserkirurgi i Stockholm
Marknadsledande i Sverige och Skandinavien
ETABLERAD 1988
Munkbron11, 1 tr,  Stockholm
Tidsbeställning; 08 - 10 64 10     
info@kirurg.com
   Acne
   Acneärr
   Aktiv acne
   Ansiktskonturering
   Bristningar striae
   Muskelbehandling
   Fotvårtor
   Fractionallaser
   Födelsemärken
   Hudförändringar
   Hårborttagning
   Kemisk peel
   Kroppskulptuering
   Kärl ansikte
   Kärl på benen
   Läppförstoring
   Melasma
   Microdermabrasio
   Pigmenteringar
   Plastikkirurgi
   Påsar under ögon
   Restylane & Perlane
   Rynksprutor
   Rosacea
   Skinrejuvenation
   Skärskador
   Tandblekning
   Thermage
   Tatueringsborttagning
   Vårtor o knutor
   Åderbråck
   Ärr
   Ögonlocksop
   Prislista A-Ö
   Priser hårborttagning
   Boka tid
   Betalningsvillkor

Nu finns vi med
på facebook!

Som medlem i vår grupp kommer ni att få information om eventkvällar, erbjudanden och allmän information.
Alla är välkomna att gå med!
Klicka här för att komma till gruppen!

Muskelavslappnande rynkbehandling

Vissa rynkor orsakas av muskelsammandragningar  varje gång du ler, skrattar eller rynkar pannan. Ju mer du skrattar och rynkar, desto djupare blir dessa linjer och veck.

Nu kan du bli av med dessa rynkor orsakade av muskelsammandragning. Med godkända läkemedel, kan vi nu hjälpa Dig med att minska och reducera dessa linjer och rynkor i pannan, kråksparkar runt ögonen och ger Dig en öppnare blick.

Hur fungerar det?
Läkemedlet
blockerar impulsen från nerven till de små ansiktsmusklerna, som orsakar dess linjer och rynkor. Det förslappar musklerna så att de inte längre kan sammandras. Efter behandling blir huden slätare och mjukare. De obehandlade musklerna påverkas inte, vilket gör att din normala mimik inte påverkas.En del rynkar pannan när de är stressade, koncentrerar sig eller är trötta. Det kan av andra tolkas helt felaktigt som att man är arg eller ilsken. Läkemedlet  får muskulaturen som ger upphov till rynkorna att slappna av. Effekten inträder redan den första veckan efter behandlingen.

Den sk bekymmersrynkan före och efter Restylanebehandling.

Hur säkert är det?
Det har använts i många år för att behandla många sjukdomar, det är ett välbeprövat och godkänt läkemedel. Det har nu blivit alltmer använt i kosmetiska och  estetiska sammanhang för att reducera synbara linjer och rynkor som ju bland annat är ett tecken på vårt åldrande.

Hur går behandlingen till?
Behandlingen är säker,  enkel och relativt snabb. Genom ett mycket tunn nål sprutas en ytterst liten mängd av läkemedlet in på flera mycket väldefinierade ställen. Eftersom nålen är så tunn och man använder en mycket liten volym så är obehaget minimalt. För de flesta känns det endast som ett litet myggbett. Ingen bedövning behövs.Du kan återgå till normala aktiviteter omedelbart. Du kan köra bil. Kraftigt motionsutövande bör undvikas första dygnet.En del kan märka en lätt rodnad det första dygnet, men för de allra flesta är behandlingen inte märkbar.

Vad kan behandlas?
Det används med fördel till rynkor och veck i pannan samt till linjer i yttre ögonvrån sk kråksparkar.Vissa  muskler drar dessutom ner ögonbrynet och genom en behandling kan dess muskler slappna av vilket ger Dig en öppnare blick. De senaste tiden har man också gått vidare och kan ibland behandla nerdragna mungipor och vissa rynkor på halsen.Vad som är bäst och lämpligast för Dig får Du information om i samband med Din konsultation och behandling hos oss.

Vad kan jag förvänta mig för resultat av behandlingen?
Behandlingen slätar ut de rynkor som orsakas av muskulaturen och ge Dig en ungdomligare och slätare hud. Rynkor orsakade av solen  och rynkor som inte påverkas av muskulaturen kan inte behandlas. Man kan  inte påverka slapp hud bland annat sk hamsterpåsar eller ersätta ett ansiktslyft.
Effekten av behandlingen varar mellan tre och sex månader. Man behöver förnya behandlingen två till tre gånger per år för att upprätthålla effekten. En fördel är dock att effekten av behandlingen efter varje förnyad behandling sitter i längre för var gång, så att du allteftersom behöver allt färre behandlingar. Hållbarheten efter behandlingen är individuell och varierar mellan olika individer. Vi rekommenderar att Du till en början kommer var 4:e månad för förnyad behandling.

Finns det några biverkningar?.
I ytterst sällsynta fall kan läkemedlet orsaka en övergående svaghet i närliggande muskler, där ögonlocket kan påverkas och en övergående asymmetri kan skönjas. Eftersom verkan av  ärövergående så är alla biverkningar helt övergående och varar bara några veckor.

 

Effekten  kan utnyttjas för sig eller också kombineras med en Restylanebehandling eller övre ögonlockplastik

Restylane och Botox

Se filmpannan

Läkemedlet gör att musklerna inte kan dra ihop sig
Effekten ses  4-8 dagar efter behandlingen
Man kan behöva fylla på ned mera  efter fyra till sex månader efter behandlingen
Rynkor i panna, argrynkan (glabella), kråksparkar runt ögonen, rynkor på överläpp mm kan behandlas - diskutera med Din behandlare vad som är bäst för Dig på konsultationen
Effekten  kan utnyttjas för sig eller också kombineras med en Restylanebehandling, laserslipning eller övre ögonlockplastik

Nu får jag inte längre höra att jag ser arg ut.
Bo Fredman

Jag är mycket slätare runt ögonen och alla säger att jag ser betydligt piggare ut
Karin Månsson