Gamla Stans Laser&Kirurgmottagning
Specialistkliniken för laser och
laserkirurgi i Stockholm
Marknadsledande i Sverige och Skandinavien
ETABLERAD 1988
Munkbron11, 3 tr,  Stockholm
Tidsbeställning; 08 - 10 64 10     
info@kirurg.com
   Acne
   Acneärr
   Aktiv acne
   Ansiktskonturering
   Bristningar striae
   Fotvårtor
   Fractionallaser
   Födelsemärken
   Hudförändringar
   Hårborttagning
   Kemisk peel
   Kroppskulptuering
   Kärl ansikte
   Kärl på benen
   Läppförstoring
   Macrolane bröst
   Melasma
   Microdermabrasio
   Pigmenteringar
   Plastikkirurgi
   Påsar under ögon
   Restylane & Perlane
   Rynkor
   Rynksprutor
   Rosacea
   Skinrejuvenation
   Skärskador
   Tandblekning
   Thermage
   Tatueringsborttagning
   Vårtor o knutor
   Åderbråck
   Ärr
   Ögonlocksop
   Prislista A-Ö
   Priser hårborttagning
   Boka tid
   Betalningsvillkor

Nu finns vi med
på facebook!

Som medlem i vår grupp kommer ni att få information om eventkvällar, erbjudanden och allmän information.
Alla är välkomna att gå med!
Klicka här för att komma till gruppen!

Rynksprutor

Vad är rynksprutor och fillers?
Det är egentligen samma sak. Vi använder lika typer av fillers för att fylla ut Din rynkor och då kallas de rynksprutor.

Precis som det finns flera varumärken (jämför tillverkare) av kläder och smink så finns  det flera tillverkare av fillers i världen. I Sverige har vi ett antal, men det finns ändå fler som inte säljs i Sverige.

Den stora skillanden mellan smink och filler är dock att sminket sätter du PÅ hudytan och fillers sprutar vi in i Din kropp. Du kan vara känslig för olika typer av kosmetika och då är det bara att sluta med produkten och välja någon annan.

Det är ju inte lika lätt med en fillers för den finns inuti Din kropp

Det finns permanenta fillers och kroppsegna fillers, vad är då skillnaden?
En permanent fillers är en fillers som inte består av kroppsegna ämnen utan av helt “konstgjord substans”.

Den kroppsegna fillersen består av kroppsegen hyaluronsyra som tas upp och absorberas av kroppen under loppet av ett antal månader. På samma sätt som den kroppesegna hyluronsyran ständigt bildas och absorberas av kroppen.

 

Den permanenta fillersen blir kvar i kroppen under mycket lång tid. Bra tänker du då behöver jag inte fylla på igen, det blir billigare i längden. Kroppen reagerar dock lätt på främmande och konstgjorda ämnen och vill stöta bort dessa eller kapsla in dessa. Det gör att det är relativt vanligt att man kan utveckla knölar, böldliknande förändringar, sårigheter och förhårdnader, som kanske inte försvinner av sig själv. Permanenta fillers riskerar att bli ett permanent elände.

Den kroppsegna produkten försvinner och Du måste fylla på igen för att bibehålla resultatet. Det blir ju dyrare i längden, förvisso, men du slipper permanenta eländen.

Det finns flera tillverkare (leverantörer) av kroppegna fillers.
Det svenska företaget Q-med var det företag som började, man har lagt mycket tid på forskning och utveckling av produkten.

ansikte7-200

Man ger en gedigen fortlöpande utbildning av oss behandlare, för att hela tiden säkerställa att vi gör ett bra arbete som ger ett gott resultat för våra patienter.
 

Restylane är inte den billigaste produkten i inköp, det finns billigare kopior och fillers som inte innehåller den ursprungliga hyaluronsyran. För det har företaget patent och andra tillverkare måste gå runt detta för att tillverka “look-alike” produkter.

Vi har under åren använt andra leverantörer och dessvärre haft enstaka patienter som reagerat på dessa andra produkter.

Det finns dock ett litet antal stora tillverkare förutom Q-med, 2-3 som har lika säkra produkter som Q-med men dessvärre ett stort antal leverantörer som inte håller lika högt ställda krav.

Varför har vi valt Q-med som leverantör av fillers?
Vi har på kliniken använt fillers från det svenska företaget Q-med, som tillverkar Restylaneprodukterna,  sedan man började sälja dessa för 1996, vilket innebär för 15 år sedan.

Vi har behandlat tusentals patienter på kliniken sedan dess. Någon kan ha fått en kort övergående rodnad eller lätt svulland några dagar efterår men vi har ingen patient som fått ett permanent elände.

Vad är skillnaden på rynkor, veck och fina linjer?

Djupa veck
Med djupa veck menas framför allt de nasolabila veckan som går från yttre mungipan mot näsvingen. Dessa blir med åren allt djupare och mer framträdande. Man kan med mycket gott resultat fylla ut dessa och då använde vi en fillers som ger volym på djupet ( som Restylane Perlane) ofta i en kombination med en annan filler, Restylane som ger en släthet på ytan.
 

Rynkor
Rynkor finns det fullt av i ansiktet. Exempelvis den sk bekymmersrynkan, eller också kallad glabella rynkan, det är den rynkan som når från näsroten upp mot pannan och som just framhävs extra när du blir, just bekymrad och rynkar pannan. För denna rynka är oftast Restylane det utmärkta alternativet. Den blir med åren allt djupare, och kan utvecklas till ett djupt veck. Krämer har ingen effekt alls. Läkemedel kan i kombination med en fillers vara mycket bra för att åte ge dig en slät panna.

Tvärgående pannrynkor
Sitter som namnet antyder just på tvären. Fylls ut med en produkt med en filelr som ger en släthet på hudytan, Restylane eller Restylane Vital är de som vi använder. Krämer har ingen effekt.

Sura mungiperynkan
Den som går från yttre mungipan ner mot hakan. Fyller vi ut denna så lyfter vi samtidigt den yttre mungipan och du ser som ett extra plus också gladare ut, vilket också förstärks av att du förmodligen känner dig gladare. Restylane är ett bra alternativ.

Kindrynkor
De längsgående rynkorna som ofta kan bildas ut mot kinderna. Beror vanligen på att bindväven som stödfunktion har tunnats ut med åren, dessa veck förstärks dessutom av vikrnedgång och syns mer i ett smalt tunnt ansikte.
Till denna inre stödmatta använder vi Vital eller Restylane.

Rökrynkor
Små fina rynkor från övre läppkanten mot näsan. Kallas ofta just för rökrynkor för de förstärks av den muskeln som går tunt munnen och som du drar ihop när du håller cigaretten i munnen. Nu är det ju så att dessa rynkor inte bara kommer hos rökare utan hos alla med åren.

Det bästa är att fylla ut området och lägga en filers som en ytliga matta under just hela området för att de det styrka och spänst åter.

De nasolabila rynkorna
är från början just rynkor, men blir med tiden allt djupare veck. går från yttre mungipan mot näsvingen. Dessa blir med åren allt djupare och mer framträdande. Man kan med mycket gott resultat fylla ut dessa och då använde vi en fillers som ger volym på djupet ( som Restylane Perlane) ofta i en kombination med en annan filler, Restylane som ger en släthet på ytan.och Perlane är utmärkta produkter att kombinera med Botox behandling  eller kemisk peeling  och laserslipningar.

För att ha en bestående effekt rekommenderar vi att du regelbundet underhåller din behandling.

Utmärkt att kombinera
Restylane och Perlane är utmärkta produkter att kombinera med läkemedel som påverkar muskelsammandragningen. Eller behandlingar såsom kemisk peeling  och laserslipningar
.

Restylane och Botox

Se film om Restylanebehandling
 i glabella och nasolabila veck
samt läkemedel i pannan

Restylane

Se film om Restylane
utfyllning av rynkor och veck