Gamla Stans Laser&Kirurgmottagning
Specialistkliniken för laser och
laserkirurgi i Stockholm
Marknadsledande i Sverige och Skandinavien
ETABLERAD 1988
Munkbron11, 3 tr,  Stockholm
Tidsbeställning; 08 - 10 64 10     
info@kirurg.com
   Acne
   Acneärr
   Aktiv acne
   Ansiktskonturering
   Bristningar striae
   Fotvårtor
   Fractionallaser
   Födelsemärken
   Hudförändringar
   Hårborttagning
   Kemisk peel
   Kroppskulptuering
   Kärl ansikte
   Kärl på benen
   Läppförstoring
   Macrolane bröst
   Melasma
   Microdermabrasio
   Pigmenteringar
   Plastikkirurgi
   Påsar under ögon
   Restylane & Perlane
   Rynkor
   Rynksprutor
   Rosacea
   Skinrejuvenation
   Skärskador
   Tandblekning
   Thermage
   Tatueringsborttagning
   Vårtor o knutor
   Åderbråck
   Ärr
   Ögonlocksop
   Prislista A-Ö
   Priser hårborttagning
   Boka tid
   Betalningsvillkor

Nu finns vi med
på facebook!

Som medlem i vår grupp kommer ni att få information om eventkvällar, erbjudanden och allmän information.
Alla är välkomna att gå med!
Klicka här för att komma till gruppen!

Vårtor och knutor i ansiktet
eller på kroppen

Med laser kan vi ta bort allt från kosmetiskt störande hudförändringar såsom sk knutor och skäggvårtor i ansiktet, till skaftade hudflikar på kroppen mm.

Vad är fördelarna med att använda laser för att ta bort missprydande hudförändringar?
Det blöder inte i samband med behandlingen.
Jämfört med att skära bort förändringen så blir det mycket mindre ärr efter laser, oftast så syns det inte alls var ”vårtan” eller knutan suttit.

Vilken sorts laser använder vi?
Vi har olika lasertyper - ultrapulslaser, YAGlaser, Fractional laser eller koldioxidlaser – och använder det som är bäst beroende på din förändring.

Hur fungerar koldioxidlaser?
Vi använder en laser som har en mycket tunn ( koncentrerad) ljusstråle som kan skära och förånga bort vävnad. Den är så liten så att bara det man vill ta bort försvinner. Ljuser går inte på djupet och påverkar därför inte underliggande vävnad. Behandlingen går mycket snabbt och det blöder inte eftersom laserljuset löder ihop de små blodkärlen under behandlingen.

Går alla förändringar att ta bort med laser?
Din läkare måste alltid bedöma hudförändringen innan man kan bestämma om den går att ta bort med laser. Vissa typer av hudförändringar måste skäras bort för mikroskopisk undersökning.
Läs mer om födelsemärken.

Hur fungerar det?
Laserljuset förångar vävnaden.
Ljuset löder ihop blodkärlen under ingreppet så det blöder oftast inget vid behandlingen. Men laserljuset går inte på djupet ner i huden, vilket innebär att den underliggande huden inte påverkas

Vad kan behandlas?
Olika kosmetiskt störande ”vårtor” och knutor i ansiktet. Hudflikar på halsen och i armhålorna. Så kallade ”åldersvårtor” i ansiktet och på kroppen.
Vissa typer av hudförändringar kan inte tas bort med laser och detta avgörs i samband med konsultationen  före din behandling.

Hur går behandlingen till?
Vi skyddar Dina ögon med ett apr glasögon eller en fuktig kompress.
Laserljuset förs som en penna över vårtan eller knutan som försvinner. Själva behandlingen går mycket snabbt. Du känner det hela som små varma stick. Bedövning brukar inte behövas.

Hur ser jag ut efter behandlingen?
Efteråt blir det en liten skorpa en ett par dagar eller en till två veckor. Skorpan är gulbrun och trillar bort av sig själv. Försök inte att pillra bort skorpan innan dess. Därefter kan man se en lätt rodnad och liten upphöjning i ytterligare upp till ca två månader. Rodnaden försvinner snabbare i ansiktet och på kroppen speciellt ben kan det ta mycket längre tid.

ansikte-6

Vad kan jag förvänta mig för resultat av behandlingen?
Vanligtvis syns inget där knutan eller vårtan suttit – gäller framförallt i ansiktet. Efter ett par månader ser man slutresultatet och ofta kan man bara ana var förändringen suttit, detta gäller speciellt i ansiktet. Ibland ser man bara ett svagt märke och oftast inget alls. På vissa delar av kroppen, då speciallt på områden som är starkt solbruna får man till en början en ljusare fläck eftersom du inte är solbrun under fläcken..
På kroppen kan man ibland se ett svagt märke efteråt

Behövs flera behandlingar?
Oftast räcker det med en behandling, ibland kan en liten efterbehandling behöva göras. Man vill inte göra en grop i samband med första behandlingen och vissa djupa eller större förändringar kan därför behöva en efterbehandling som skall ske tidigast efter två månader.

vårta på näsan

Vad skall jag tänka på efteråt?
Undvik att  blöta  ner området de första dagarna efteråt, tills skorpan trillat bort. Försök inte att peta bort skorpan. Efter skorpan trillat bort kan du vara som vanligt och lägga make-up på det behandlade området.
Du bör också  undvika direkt stark sol på området så länge det är rosa. Täck med ett färgat stift (gärna med solskyddsfaktor) eller plåster om du skall sola.
 

Hudförändringar

Se film om borttagning av hudförändringar med laser

Min väninna sa hela tiden att jag skulle ta bort mína vårtor i ansiktet. Men jag förstod inte vilken skillnad det blev förrän jag efteråt kunde se vad de betydde för hela mitt ansikte. Jag hade blivit ”hemmablind”.
Emma Sundstedt

  Det är skönt att kunna raka sig utan att behöva tänka på att riskera att skära sönder ”pluppen” hela tiden.
  Fredrik Petterson